HTML

"na, és mi volt az első zenekarod?"

már ismert zenekarok tagjainak első próbálkozásai más néven, más együttessel

Friss topikok

  • escsé: na, hát én már jó régen jártam itt, most léptem be megint, gyorsan alább hagyott a lelkesedés :)) ... (2010.12.21. 16:04) McCarthy
  • xnyufix: Ja, a komment elküldése után láttam, hogy már meg is jelent, de jól sejtettem, hogy a Paul McCarth... (2010.05.09. 22:47) Miért is?

Archívum

The Young and The Useless

2010.05.22. 12:54 escsé

Na, vajon milyen híres zenészről rántjuk most le a leplet? Vajon ki zenélhetett gimis korában ezekkel a taknyos punkokkal együtt? Annyit segítek, hogy jobbról a második arcot kell jól megnézni. Nos? A válasz különben nem lesz annyira meglepő, persze csak akkor, ha tisztában vagyunk a híres zenész híres zenekarának előéletével. Jó, nem húzom tovább az időt, szóval Adam Horovitzról van szó, ismertebb nevén Ad-Rock a Beastie Boysból. A Beastie Boys ugyanis hardcore-punk zenekarként kezdett működni még 1981-ben, és hogy mennyire fasza volt úgy is, azt például ez a videó is tanúsítja, amikor még Kate Schellenbach - aki később a Luscious Jackson nevű csajzenekarban játszott - dobolt az együttesben. Ad-Rock is punk körökben mozgott akkoriban, és a The Young And The Useless-szel többször is játszott a Beastie Boys előzenekaraként, aztán 1983-ban csatlakozott a később hiphopra váltó, de punk gyökereit nem elfelejtő együtteshez. A TYATU-től egy EP (Real Men Don't Floss) maradt fenn az utókornak, rajta tipikus gimis punkdalokkal, a végén meg egy őrült punkos funkszámmal, ami már megelőlegezi a Beastie Boys hasonló próbálkozásait, és ami teljes egészében meghallgatható ezen a youtube felvételen.

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló beastie boys luscious jackson the young and the useless

A bejegyzés trackback címe:

https://musicismyfirstband.blog.hu/api/trackback/id/tr482022740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása